Een ware troef: mediation op locatie in regio Bunschoten en Amersfoort.

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 20:33


Schud maar even de handjes, zand erover en door...

Afscheid nemen van (iemand in) de familie wordt gedaan van de één op de andere dag. De aanloop naar deze keuze duurt vaak langer. Hier kunnen jaren van kunstmatige harmonie aan vooraf gaan. Decennialang grensoverschrijdend gedrag. Het nauwelijks ervaren van wederzijds vertrouwen en respect.

 

(familie) Mediation richt zich niet op het 'goedpraten' van een situatie. Het is niet 'even' de handjes schudden, zand erover en doorgaan. Nee, familie mediation richt zich op conflicten die vandaag nog steeds actueel zijn. Conflicten die een blokkade vormen in de omgang naar elkaar of een loyaliteitsconflict te weeg brengen bij andere leden van het familiesysteem. Hoe gaan we hier op een respectvolle manier mee om?

Een ware troef! Mediation: zodat conflictpartijen op de beste manier invulling kunnen geven aan de relatie die jullie tot elkaar hebben.



Mediation is in het beginsel per definitie vertrouwelijk!

 

Deze vertrouwelijkheid is een waarborg dat partijen al wat daartoe nodig is aan de orde kunnen brengen tijdens de mediation, zonder dat dit bij anderen bekend wordt of in een procedure bij de rechter wordt gebruikt. Dit geldt ook voor de mediationovereenkomst en de daarin opgenomen beschrijving waarover het geschil in de mediation gaat.

In de praktijk mogen partijen na een 'mislukte' mediation alleen naar buiten brengen dat er mediation heeft plaatsgevonden en dat deze niet tot een oplossing heeft geleid. Mediation is geen middel om reeds bekende informatie zogenoemd 'vertrouwelijk te maken'. Enkel nieuwe informatie is vertrouwelijk.

 

Wil jij meer informatie over mediation? Bel voor vrijblijvend advies of boek een gratis eerste mediationsessie!



Van kunstmatige harmonie naar harmonie of disharmonie!

 

Een verwaarloosde staat van kunstmatige harmonie, draait vaak uit op disharmonie. Het hangt allemaal af van jou en je kunstmatige harmonieuze relatiepartner.

Net als bij een echtscheiding, kun je op allerlei manieren ‘uit elkaar’. Zonder het contact volledig te verbreken en bij voorkeur mét behoud van een redelijke relatie. In deze context haal ik ‘gebonden’ relaties aan, zoals o.a. de relatie met je gezin of familieleden, de schoonfamilie, vrienden van je partner, partners van je vrienden of je business partner, etc..



Wanneer de relatie voor een langere periode zich in een staat van kunstmatige harmonie bevindt, is het zaak het één en ander te onderzoeken. Je staat nu voor een aantal opties:

 


1. Heeft de relatie veel impact op je? Als in: heb je er dagelijks of wekelijks mee te maken? Of kun je ietwat afstand creëren, zonder dat dat direct grote impact of gevolgen heeft? Met andere woorden: zal het erg opvallen als jij je terugtrekt? Kijk, het is niet de bedoeling dat jij je IN de relatie terugtrekt, maar ALS relatie. Kan dat? Behoort die optie tot de mogelijkheid? Zo ja, DOEN!

2. Kan dat niet? Omdat je bijv. dagelijks of wekelijks met elkaar te maken hebt. Of, omdat je familie bent, dan is het zaak te bespreken of de relatie uit kunstmatige harmonie kan komen.

Deze specifieke kwestie leent zich uitermate geschikt voor mediation. Want mediation is een mooi hulpmiddel om tot een oplossing te komen die voor beide partijen goed genoeg is. In een sfeer van wederzijds respect bespreken we de situatie, zodat jullie op de beste manier voor beide invulling kunnen geven aan de relatie die je tot elkaar hebt. Alle opties liggen op tafel!

3. De laatste optie is escalatie. Het kan zijn dat jullie zelf al geprobeerd hebben om het e.e.a. op te lossen, maar helaas is dat niet gelukt. In conflict ga je uit elkaar.



In dit stadium, kun je nog steeds en altijd kiezen voor optie 2. Zelfs jaren later.



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.