Wanneer je lichaam weet wat je bewuste brein heeft verstopt.

Gepubliceerd op 8 september 2024 om 11:21

Mijn begeleiding | jouw resultaat

 

 

Wanneer je lichaam weet wat je bewuste brein heeft verstopt.

Je kunt pas vergeten, wanneer je actief kan herinneren. Een psychotrauma ontsnapt aan ons vermogen te vergeten en dit is precies waarom sommige van ons decennialang last hebben van trauma-gerelateerde klachten.
En zelfs of zeker wanneer jouw lichaam je herinnert aan hetgeen je verdrongen hebt.

Zo’n mentale wond is niet alleen de vloek niet te kunnen vergeten, toch voornamelijk de vloek niet actief te kunnen herinneren. Vòòrdat je kunt vergeten, verwerken of loslaten, zul je begrijpelijk moeten herinneren.
Een gebeurtenis kan zo overweldigend voor je zijn, dat deze niet opgeslagen wordt als begrijpelijke herinnering: het past simpelweg niet in de kaders waarop jij normaal gesproken de wereld waarneemt en interpreteert.

Begrijpelijke herinneringen vervagen na verloop van tijd, de lading hiervan evenmin. Een traumatische ervaring die niet opgeslagen wordt als begrijpelijke herinnering, maakt constant inbreuk op het heden: Intrusieve herbelevingen, angsten, prikkelbaarheid, fysieke pijn of andere (nog) niet verklaarbare klachten.

 

EEN VERDRONGEN PSYCHOTRAUMA

De eerste-keuze-behandeling voor trauma is EMDR, toch wanneer het verdrongen is en vast zit in het somatisch geheugen, vraagt dit om een meer lichaamsgericht trauma-behandeling. Brainspotting leent zich uitermate geschikt voor dit soort complexe casussen, waarbij zo'n trauma zich op dieper niveau in het lichaam heeft vastgezet.
Precies dat dieper niveau wordt aangesproken bij Brainspotting. Je lichaam weet wat je bewuste brein verstopt heeft.

Brainspotting is ontwikkeld vanuit EMDR door trauma-expert David Grand. Het is een snelle en effectieve behandelmethode voor psychotrauma, emotionele blokkades, persoonlijke ontwikkeling en prestatieverbetering.

Mijn naam is Daphne, eigenaar en behandelaar van uwCONFLICT.NL.
In relatie tot dit onderwerp begeleid ik mensen die kampen met de impact van (complexe) psychotrauma: Brainspotting, EMDR en CGT omvat in de basis de eerste keuze begeleiding.

 

Mijn begeleiding | jouw resultaat

Wanneer je lichaam weet wat je bewuste brein heeft verstopt. Je kunt pas vergeten, wanneer je actief kan herinneren. Een psychotrauma ontsnapt aan ons vermogen te vergeten en dit is precies waarom sommige van ons decennialang last hebben van trauma-gerela


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.